3 tipy pro malou zahradu

Mít malou zahradu nemusí znamenat, že nemůžete vytvořit krásné a útulné prostředí. Správný výběr dekorací může udělat zázraky a přidat do vaší zahrady osobitý šarm. 

  1. Rozsviťte zahradu:
    Použijte osvětlení, je to výborný způsob, jak přidat do malé zahrady atmosféru a vizuální efekt. Zkuste zavěsit světelné řetězy mezi stromy nebo keře. Můžete také vytvořte světelnou cestu pomocí solárních světelných bodů. Osvětlení dodá vaší zahradě magický vzhled, zejména v letních večerech. Pokud si s osvětlení vyhrajete a osvětlíte i samostatné vzrostlé rostliny, můžete dosáhnout toho, že zahrada získá nový rozměr do výšky.
  2. Vertikální zahrady:
    Pokud máte omezený prostor, využijte vertikálních zahradní prvky. Instalace zahradních panelů na ploty nebo zdi umožňuje vytvořit zelenou oázu a zároveň ušetřit prostor. Můžete na ně umístit květiny, bylinky nebo dokonce pěstovat i zeleninu. 
    Použijte závěsné květinové koše, visící květinové stojany. To vám umožní využít efektivně veškerý daný prostor.
  3. Kameny a oblázky:
    Použití kamenů a oblázků je skvělý způsob, jak přidat texturu a strukturu do malé zahrady. Rozházejte oblázky kolem chodníků, vytvořte malé kamenité záhony nebo vytvořte vodní prvek jako malou fontánu. Kameny jsou také skvělým doplňkem ke květinovým záhonům. Můžete je využít i místo trávníku, o který se nemusíte starat. Kameny a oblázky mají v sobě i "bezpečnostní" prvek. Zvukem vás upozorní, že se k vašemu domu někdo blíží.