Skřítci a trpaslíci

 "On trpaslík je dobrý plavec, ale nevydrží." 

 To možná může být pravda, vedle bazénu však každého mile překvapí takový mile se usmívající skřítek. Komu by taky vadilo mít malého, roztomilého kamaráda schovávajícího se ve stínu zahradního rostlinstva, že ano. Trpaslíci a skřítci jsou pro všechny zobrazením nejen něčeho drobného, nevinného, ale především něčeho kouzelného. Snad každý se někdy nechá unést vlnou fantazie, zasní se, zavzpomíná na dětská léta, kdy všechny tyhle představy bývaly možné a reálné.

 Proč by to tedy nešlo i teď? Takový Arsénio si na schovávanou rád zahraje s každým, Hugo ochotně pomůže překopat záhonek a Emilka z něj o pár měsíců později natrhá kvítí na věnečky pro vílu Lussi. Čmoudík ani Hanuš nikdy nic nenamítnou proti čajovému dýchánku a bafající dýmce, Dino vyslechne všechny problémy tížící tělo i duši a skřet Tolki posvítí na cestu, až se budete v noci vracet zpátky do tepla domu po pilně nabitém dni. A Mini a Káma poté budou celou noc držet hlídku u dveří, strážící všechny před zlými duchy stínů a temnoty.

 Nezapomínejte tedy, že každý skřítek je něčím zvláštní. A to teď není řeč o barvě, vzhledu či postavení. Každý trpaslík, každá, na pohled neživá, soška oživí všechny zahrady světa a dodá jim vřelý, útulný nádech. Zda-li tedy uvažujete o pomocnících k záhonkům, tito roztomilí, hbití rošťáci jsou vždy ochotni a připraveni nabídnout ruku a úsměv každému.

 
·•★•·
 
 

 Tito kamarádi pocházejí z velkého domu ležícím v jednom malebném pohoří České Republiky. Právě zde jsou všichni skřítci a trpaslíci pečlivě, ručně vyráběni a opečovávaní, dokud nevyrostou ve velké, dospělé jedince. Nezapomínejte tudíž, že každý kousek je originál. I ten Váš je jedinečný, nikde na světě již totožného nenajdete. Myslete na jejich křehké duše, které byly tak důkladně stvořeny a obstarávány, dokud nedorazily až k Vašim dveřím. Jsou sice silní, nesmíte na ně však zapomínat. S těmito bezmála živými soškami totiž až nezdravě rychle vytvoříte pouto, které bude s trochou péče nadále růst a kvést. Však si chvíli počkejte. Nebude to trvat dlouho a už to bude vypadat, jako kdyby Vám odpovídali na všechny Vaše otázky a pomáhali trhat plevel ze záhonů. No, nestojí takové přátelství za to?

 
Beskydy