Vyrobte si sami velikonoční dekorace

Jaro je čas plný čerstvých barev a vůní. Jaro má každý rád (možná až na alergiky :-) ).

Příroda se probouzí a co děláme my lidé? Uklízíme, umýváme vše na co sáhneme,  vyřazujeme staré věci ... a dekorujeme! Nakupujeme všelijaké sošky, zápichy do květináčů, věnce na dveře a hlavně máme všude hromady barviček.

 A zde vám přinášíme pár typů na to, jak si takovéto ozdoby můžete vyrobit i vy, sami, vlastnoručně a třeba i s dětmi, pokud se s nimi chcete pobavit.

Na co budete potřebovat šablonu, na to vám ji samozřejmě níže přiložíme ve formě pdf, takže se nemusíte bát, že si budete muset něco rýsovat a kreslit sami. Stačí jen stáhnout, vytisknout a vystříhat.

velikonoční dekorace

 

 Jako první je tu jednoduchá dekorace, kterou z dětství bude znát z hodin výtvarné výchovy snad každý. Vezměte si papír (bílý či barevný, výběr je pouze na vás) a vystřihněte z něj dvě stejná vajíčka. Poté jedno ve středu (ten můžete jednoduše najít, když vajíčko vertikálně přehnete na poloviny) nastřihněte do půli ze spodu, druhé z vrchu. Díly poté zasuňte do sebe a máte hezkou 3D ozdobu!

Návrh bez názvu (2)

 Druhý výtvor může ve výsledku vypadat stejně jako ten předchozí, jeho výroba je ale trošku preciznější. Místo dvou si nyní vystřihněte vajíčka čtyři. Každé poté ohněte vertikálně na poloviny tak, aby spolu tyto půlky svíraly pravý úhel a následně je slepte k sobě. Výhodou tohoto výrobku je to, že do jeho středu můžete vložit provázek a poté teprve slepit i poslední části dohromady. Vznikne tak závěsný řetěz, který můžete umístit například do oken či do dveří. Nebo místo provázku použijete špejli a máte krásný zápich do květináče!

 Náš další návod už vyžaduje trochu víc zručnosti a trpělivosti. Máme tu pro vás totiž jiný způsob, jak si ozdobit vajíčka. Vezměte si vajíčko – to plastové bude praktičtější, barevný provázek a lepidlo (nejvhodnější je tavná pistole). Konec provázku přilepte k vrchu kraslice a vajíčko následně provázkem omotejte, případně jej párkrát znovu přilepte, aby vše drželo na svém místě. Hustota omotání je čistě na vás, hlavně nezapomeňte provázek upevnit lepidlem i na konci, aby se vše hned nerozpadlo.

Další tip je na podobném principu jako ten předchozí, nyní však budeme místo kraslice omotávat nafukovací balónek a namísto tavné pistole budeme potřebovat tekuté lepidlo Herkules. Opět začneme tím, že balónek pečlivě obmotáme provázkem. Jakmile je tedy šňůrka tak, jak má být, potřete celé vajíčko  Herkulesem a nechejte zaschnout. Nakonec balónek propíchněte a odstraňte jeho zbytky z vnitřku vzniklého výtvoru a na světě máte další vajíčko!

balónek na tvoření

K poslední dekoraci potřebujete udělat dvě věci. První je to, že si stáhnete naši pdf šablonu a vystřihnete si z papíru několik zajíčků. Ke druhé budete potřebovat bavlnku a vidličku, kolem níž bavlnku omotáte a uprostřed pevně svážete. Následně na okrajích bavlnku přestřihněte a vznikne vám drobná bambulka, kterou přilepíte zajíčkům na zadečky. Poté jim ještě propíchněte ouška a provlékněte jimi provázek a máte na světě roztomilý, ozdobný řetěz! Nebo si můžete vytvořit další zápichy do květináčů, kreativitě se přece meze nekladou!

velikonoční zajíček

Doufáme, že vše šlo tak, jak by mělo, že jste se vším spokojení a že se vám vaše nové dekorace líbí. Přejeme hodně štěstí s výzdobou vašeho domu, určitě bude nyní zářit čerstvostí a svěžestí ještě více, než kdy dříve.

Pokud se budete chtít pochlubit svými výtvory, stačí nám poslat fotky a my je uveřejníme na našich sociálních sítích.

VELIKONOČNÍ ŠABLONY